De Ce Este Fotografia De Nuntă Așa De Scumpă?

pret fotografia nunta

 

De ce costă fotografia de nuntă atât de mult? Este o întrebare rezonabilă la prima vedere și una dintre cele mai frecvente întrebări ale celor care planifică o nuntă sau un eveniment de familie.
De ce ar trebui să angajez un fotograf de nuntă?
Pentru că fotografia de nuntă este mult mai importantă decât ai crede. Este singura care va capta perfect momentele magice și speciale din ziua nunții tale. Este ceea ce copii și nepoții tăi vor admira peste ani.

De ce, însă, costul în ceea ce privește fotografia de nuntă este considerat exorbitant de unele persoane?

 Talentul fotografului de nuntă – abilități și experiență

Mai întâi de toate și cu siguranță cel mai important! Plătiți pentru abilitățile pe care le posedă fotograful. Așa cum unii plătesc mai mult la un salon, în funcție de experiența și nivelul de execuție al stilistului. Nu numai echipamentul unui fotograf determină prețul fotografiei de nuntă, ci și nivelul de pricepere, experiența și consistența rezultatelor excelente.

Timpul de lucru pentru fotografia de nuntă

În mod normal o zi de nuntă poate dura oriunde între 6 și 12 ore. Aceasta este o acțiune non-stop, de muncă continuă pentru fotograful de nuntă, care poate fi fizic obositoare.

Gândiți-vă că spre deosebire de trupă sau de organizatorul evenimentului – munca fotografului dvs. de nuntă începe înainte de ziua cea mare și continuă mult după aceea. Munca unui fotograf profesionist poate dura de la câteva zile la săptămâni dupa ce evenimentul s-a terminat, în funcție de timpul de editare necesar.  Fotograful trebuie să-și petreacă timpul alegând cele mai bune imagini pentru dvs., ajustând culorile și lumina, creând galerii, printuri și albumele fotocarte.

La costul său intra și plata către un asistent pentru că există destule momente din ziua nunții când este necesar prezența a doi fotografi! Gândiți-va doar la pregătitul miresei și a mirelui!

Costurile legate de echipament

Echipamentul potrivit pentru a oferi calitatea pe care o meritați în ziua nunții se adaugă la costul fotografiei de nuntă. Acest lucru se aplică atât echipamentului de fotografiere, cât și cumpărării licențelor programelor de editare.

Un fotograf nu își poate face treaba corect fără instrumentele potrivite! Și ele costă! Aparat Full Frame, aparat de back-up , 2-4 obiectiv de top, 2-3 blițuri, laptop, Hard disk extern, și încă unul de Back-up, consumabile, website! Deținerea unei licențe software legale precum Adobe Lightroom sau Photoshop NU este ieftină!

Costurile legate de afacerea fotografiei de nuntă

Gândește-te cum ai găsit sau cum cauți un fotograf de nuntă. La un târg de nunții? Sau poate pe Facebook? Sau poate că l-ai găsit pe Google. Toate aceste lucruri implică publicitatea, și costă!

 Este un job, nu un hobby

La sfârșitul zilei, jobul fotografului plătește facturile și taxele. Pentru a putea să supraviețuiească cheltuielilor este corect să spui că merită să fie plătit pentru munca grea din timpul programului de lucru. Ore și ore în perfecționarea meseriei, inclusiv multe obținând diplome și certificări, astfel încât să vă poată oferi cele mai bune rezultate.

Oportunitate de a fotografia amintiri pentru o viață

Fotografii de nuntă sunt singurii care vor avea ocazia de a vă capta perfect amintirile din ziua cea mare. Este important să vă amintiți, calitatea pe care o plătiți este calitatea pe care o primiți.
Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu merită să investiți într-un fotograf profesionist care să imortalizeze toate momentele importante și toate detaliile legate de eveniment. După ziua nunții, fotografiile și filmările vor fi tot ce a rămas din ziua nunții. Nu ai alege ca peste 20 de ani albumul să cuprindă toată emoția și momentele nunții tale într-o manieră clară și profesionistă?
La sfârșitul zilei, nunta ta este despre tine și despre evenimentul tău. Merită fiecare bănuț să vă asigurați că în ziua nunți o să fiți liniștiți, știind că momentele voastre vor fi surprinse și păstrate pentru totdeauna de către un profesionist.

Tu cât ești dispus să plătești pentru fotografia ta de nuntă?!

Trebuie să le arăt și celorlați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *